Ο Κωνσταντίνος Μουσούληςέχει σπουδάσει κινηματογράφο/τηλεόραση σε Αγγλία και Αμερική. Είναι βραβευμένος σεναριογράφος/σκηνοθέτης με 15 χρόνια εμπειρίας. Έχειγράψει και σκηνοθετήσει 16 μικρού μήκους ταινίες διαφόρων ειδών από δράμα, κωμωδία, θρίλερ, δράσης, film noir και βουβές, κάποιες από τις οποίες έχουν βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ. Έχει συνεργαστεί με ηθοποιούς που έχουν συμμετάσχει σε δημοφιλείς διεθνείς σειρές όπως Game of Thrones, Homeland, True Blood, Blacklist, Banshee, Hawaii Five-0 και Breaking Bad. Έχει επίσης γράψει και σκηνοθετήσει πάνω από 50 σκηνές για το youtube υπό την Homeric Pictures την εταιρεία παραγωγής που είχε στο Λος Αντζελες.Έχει δουλέψει ως script consultant (επιμελητής σεναρίου) στα York Studios της Νέας Υόρκης αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας επιμελώντας σενάρια ταινιών αλλά και τηλεοπτικών σειρών που βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης . Έχει συμμετάσχει στα σεμινάρια STORY του θρύλου της εκπαίδευσης σεναρίων, Robert McKee, στο Λος Άντζελες και την Νέα Υόρκη. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια διδάσκει υποκριτική μπροστά στη κάμερα, κυρίως μέσω των σεμιναρίων που ξεκίνησε από Αμερική και πια πραγματοποιεί σε διάφορα μέρη τηςΕλλάδος. Παράλληλα γράφει το πρώτο του μυθιστόρημά το οποίο θα εκδοθεί από γνωστό εκδοτικό οίκο και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να σκηνοθετήσει τη πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.

Τίτλος & Ιδέα Σεμιναρίου:

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΗΣ

Ένα σεμινάριο το οποίο αναλύει την βασική νοοτροπία για την τέχνη της εξιστόρησης, την έννοια του storytelling, βάση της 7 ης τέχνης στην Αμερική, μία τέχνη με ρίζες στα βάθη των αιώνων από τον Αριστοτέλη μέχρι τους μοντέρνους δημιουργούς.

Λίγα λόγια για το Σεμινάριο:

Μετά από 12 χρόνια εργασίας στην Αμερική, κυρίως στο Χόλυγουντ της Καλιφόρνια, εισέπραξα σε ένα μεγάλο βαθμό την νοοτροπία των σεναριογράφων, σκηνοθετών και παραγωγών σχετικά με το storytelling και την σπουδαιότητα του ως τέχνη. Είναι μία ορολογία η οποία δε χρησιμοποιείται στην Ελλάδα και από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιείται, αυτομάτως επηρεάζεται και η ποιότητα των σεναρίων. Για μένα η πιο ακριβής μετάφραση αυτής της έννοιας, είναι «η τέχνη της εξιστόρησης», μια τέχνη που συνδυάζει μεταξύ άλλων μυθολογία, ψυχολογία, τέχνη του σεναρίου, μοτίβα στην εξιστόρηση σπουδαίων συγγραμμάτων διαφόρων ειδών, ιστορία και φιλοσοφία. Πιστεύω ότι μπορεί να ανοίξει μία νέα πόρτα στο δημιουργικό μυαλό οποιουδήποτε δουλεύει στο να πει μια ιστορία, είτε σε σενάριο είτε σε μυθιστόρημα, είτε σε βίντεο κλιπ ακόμα κι σε μια διαφήμιση είτε και σε ηθοποιούς που καλούνται να ερμηνεύσουν μια ιστορία.

Διάρκεια:

8 ώρες. Με διάλλειμα στις δυόμιση ώρες.

Ημέρα και Ώρα:

Σάββατο 10 Ιουνίου στις 12.00

Χώρος:

Μ20 mementaλ theatre group. Μετσόβου 20, Αθήνα

Κόστος:

85  65 ευρώ