​Άκου μικρέ,


«Διαβάζοντας βιβλία ιστορίας και εφημερίδες, βλέποντας ντοκιμαντέρ και άλλα τέτοια στην τηλεόραση, δεν μπορείς να γνωρίσεις πραγματικά κανέναν τόπο. Πρέπει να ακούσείς τους ανθρώπους του ξέρεις, αν θες να τον μάθεις πραγματικά. Ο Πειραιάς είναι οι άνθρωποι του, όσοι έζησαν και ζουν εδώ, είναι αυτοί που δεν ρωτήθηκαν ποτέ για όσα γράφτηκαν εκεί έξω, αλλά ξέρανε... Τα ζήσανε. Τα ζήσαμε! Γι' αυτό. Άκου, μικρέ... Θα γράψεις τρία βιβλία σήμερα!»

Δώδεκα ηθοποιοί εξερευνούν τη σωματική τους γλώσσα και με θεατρικά μέσα αφηγούνται ιστοριές κατοίκων του Πειραιά, που δεν γράφτηκαν ποτέ. Μια παράσταση βασισμένη σε αρχές του θεάτρου επινόησης και του θεάτρου ντοκουμέντο. Οι πηγές της ομαδάς για τη δημιουργία του κειμένου είναι από πραγματικές μαρτυρίες που δώθηκαν στα μέλη της, διαδικτυακές συνεντεύξεις κατοίκων, μαρτυρίες από την εκπομπή της ΕΡΤ Μηχανή του Χρόνου, τα βιβλία Οι Πειραιώτες και Εκ Πειραιώς του Διονύση Χαριτόπουλου, Ιστορία και Ρεμπέτικο του Χρήστου Καρδαρά, Μνημη βομβαρδισμου του Στέλιου Γεράνη καθώς και το θεατρικό έργο Γιοι και κόρες του Γιάννη Καλαβριανού.

 

Συντελεστές

Αξιωτοπούλου Νίκη, Αρναουτάκη Σοφία, Ασημένιος Σπύρος, Βαβάμης Πάνος, Βασιλάκης Σπύρος, Βλαχοπούλου Μάρα, Γεωργακόπουλος Κωστής, Γεωργής Κυπριανός, Γιαννουσάκη Λυδία, Ζαλόσνια Ρέι, Ζαχαριάδου Ανδριάνα, Κοκκοράκης Γιάννης, Κονδύλη Μαρωφυλλιά, Κουμπιάδης Γιώργος, Μεφσούτ Κατερίνα, Περιστέρης Ερμής, Φασούλα Δήμητρα.


2017

Λιμάνι Ναυπλίου

Παρουσίαση στο πλαίσιο του μαθήματος "Θέατρο Ντοκουμέντο" με επιβλέπουσα την Χριστίνα Ζώνιου

2017

Θέατρο Τριανόν - Ναύπλιο

Παρουσίαση στο πλαίσιο του μαθήματος "θέατρο της επινόησης" με επιβλέπουσα την Άννα Τσίχλη

2017

Λιπάσματα Πειραιά

Φεστιβάλ Αθηνών σε συνεργασια με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά